In Store:
Beschikbaar via nabestelling

Flea Free Spot on Combo Hond 2-10kg 67mg/20mg 2 pipetten

17,99

Quantity
Quick info
SKU: 8713112004027

Beschrijving

  • Beschermt tegen vlooien en teken,
  • Doodt vlooien op het dier,
  • Gemakkelijk in gebruik door de handige drop-stop pipet,
  • Een variant voor iedere hond en kat,
  • Doodt ook de vlooienlarven en vlooieneieren in de omgeving.

Wat is het en waar werkt het tegen?
Flea Free spot-on Combo (voorheen Flea Free Ectoline Duo) is een vlooien- en tekenpipet met de werkzame stoffen Fipronil en Pyriproxyfen. Deze vlooien- en tekenpipetten hebben dezelfde werking als Frontline spot-on Combo. Na toediening van deze handige drop-stop pipet is jouw hond of kat beschermd tegen vlooien (tot 7 weken bij honden en tot 5 weken bij katten) en teken (tot 4 weken bij honden en tot 1 week bij katten). De werkzame stof Fipronil doodt binnen 24 uur de aanwezige vlooien en binnen 48 uur de aanwezige teken op het dier. De werkzame stof Pyriproxyfen doet zijn werking in huis (de omgeving). Het voorkomt de ontwikkeling van vlooienlarven en -eieren in de omgeving. Zo voorkom je de ontwikkeling van een ernstige vlooienplaag.

Hoe werkt Flea Free spot-on Combo?
De werkzame stof Fipronil doodt na toediening binnen 24 uur vlooien en binnen 48 uur teken op het huisdier. De werkzame stof verspreidt zich na toediening in de nek over de huid van het dier via de talg en haarzakjes. Wanneer een vlo of teek in aanraking komt met de vacht van het behandelde huisdier, zal deze dood gaan. De vlo of teek hoeft dus niet eerst te bijten!

De werkzame stof Pyriproxyfen is een Insecten Groei Remmer (IGR) en zorgt ervoor dat vlooien zich niet kunnen voortplanten. Het steriliseert de vrouwtjesvlo en stopt de ontwikkeling van vlooieneieren en vlooienlarven (in de omgeving). Behandel jouw huisdier iedere maand met een vlooien- en tekenpipet van Flea Free spot-on Combo voor een optimale bescherming.

Zo dien je de pipet toe:

  1. Haal de vlooienpipet uit de blisterverpakking.
  2. Houdt de pipet rechtop.
  3. Tik tegen het smalle deel van de pipet om er zeker van te zijn dat alle inhoud in het reservoir van de pipet zit. Flea Free spot-on Combo bestaat uit een handige drop-stop pipet. Dit betekent dat de vloeistof er pas uitkomt bij druk op het reservoir. Zo verlies je geen vlooiendruppels!
  4. Breek de punt van de Flea Free spot-on Combo pipet af langs de breuklijn. Duw de haren aan de achterkant van de nek van de hond of kat opzij tot de huid zichtbaar wordt. Plaats de punt van de pipet direct tegen de huid en knijp stevig meerdere keren in de pipet om deze te ledigen op één (kat en kleine hond) of twee (grote hond) plaatsen.
  5. Let op dat de vloeistof alleen op de gezonde huid wordt aangebracht en voorkom oppervlakkige toediening in de vacht of het van de vacht aflopen van de vloeistof.

Dosering
Kat

GEWICHT VAN DE KAT TOEDIENING
1 tot 6 kg 1 Pipet Flea Free spot-on Combo Kat 1-12 kg
6 tot 12 kg 2 Pipetten Flea Free spot-on Combo Kat 1-12 kg

Hond

GEWICHT VAN DE HOND TOEDIENING
2 tot 10 kg 1 Pipet Flea Free spot-on Combo Hond 2-10 kg
10 tot 20 kg 1 Pipet Flea Free spot-on Combo Hond 10-20 kg
20 tot 40 kg 1 Pipet Flea Free spot-on Combo Hond 20-40 kg
40 tot 60 kg 1 Pipet Flea Free spot-on Combo Hond 40-60 kg
Vanaf 60 kg Er dient de geschikte combinatie van pipetten gebruikt te worden

Na 4 weken kan de behandeling herhaald worden.

Voor honden en katten met vlooienallergie
Flea Free spot-on Combo kan gebruikt worden in de behandeling tegen vlooienallergie (wanneer dit door een dierenarts is vastgesteld). Behandel jouw hond of kat dan iedere 4 weken met de Flea Free spot-on Combo pipet.