Van verleden tot heden.

Firma van Aalst is de officiële naam van het bedrijf zoals dat is ingeschreven, als vennootschap onder firma, bij de kamer van koophandel en heeft twee eigenaren; namelijk André en Gerhard van Aalst.

In 1929 is Fa. van Aalst opgericht door G.J.B. van Aalst (de grootvader van de huidige eigenaren). Hij was voor die tijd reiziger (handelsvertegenwoordiger op provisiebasis) bij het bedrijf Sluis, dat dierenvoeders verkocht.

Hij startte een mengvoederfabriek voor pluimvee, in de Achterstraat in Lochem.

In 1932 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Rembrandtlaan 3 (toen nog Kindersteeg 3).

Later werden ook vogelvoeders gemengd en geproduceerd en net na de oorlog werden ook aanverwante artikelen verkocht waardoor er een winkel bij ontstond.

In de jaren 60 werd de beslissing genomen om het fabriceren van voeders te stoppen en alleen de winkel voort te zetten. In 1965 overleed G.J.B. van Aalst.

G.J.B. van Aalst had 3 zonen.

Waarvan Henk (Hennie) een dierenspeciaalzaak had aan de Molenstraat en gespecialiseerd was in hengelsport.
Bertus Johannes kwam in de Rembrandtlaan terecht. Hij bouwde het bedrijf uit tot een dierenspeciaalzaak met specialisatie aquaria.

 

Gerhard en André groeiden hierin op, waarbij Gerhard na de tuinbouwschool volledig in dienst kwam (1977).
André volgde een technische opleiding en kwam na de militaire dienst aan het werk in de technische automatisering.
In 1995 besloot Henk met zijn zaak in de Molenstraat te stoppen. Op dat moment besloot André om bij in de zaak te stappen. Dit was het ideale moment om aan de Rembrandtlaan te verbouwen en de hengelsport aan het assortiment toe te voegen.

In 1997 is B.J. van Aalst uit het bedrijf gestapt en André er in gestapt. De omzetten stegen en in 1999 werd personeel buiten de familie in dienst genomen.

Door de druk van eventuele concurrentie werd door Gerhard en André in juli 2002 in Ruurlo een filiaal geopend.

Er moest meer personeel ingezet worden om de hoeveelheid werk gedaan te krijgen. Momenteel werken er buiten André, Gerhard, Carin (vrouw van Gerhard) en Ria (vrouw van André) nog meer personeelsleden namelijk: Veerle Meirmans (invalkracht), Linsey te Velthuis (invalkracht) en Casper van Aalst (ICT).

Wij als Fa. van Aalst zijn en blijven volledig onafhankelijk van elke organisatie en kunnen derhalve de klant zo goed mogelijk aan zijn of haar wensen tegemoet komen.

Handelsreiziger (vertegenwoordiger)
Toen werd zelfs bezorgd in binnen- en buitenland
Vervoer was altijd al belangrijk
De aanhanger werd speciaal voor ons ontworpen

Winkel in Lochem

20191016_152359-klein

Winkel in Ruurlo

20191215_115231-klein