Boodschappenlijst vis

Om het u wat makkelijker te maken bij de eerste aanschaf van producten voor een vis, hebben we voor u een boodschappenlijst gemaakt.

aquarium

Voordat u een aquarium aanschaft laat u goed informeren over de mogelijkheden en welke soort vissen u wilt gaan houden. Voor een goudvis zal u een andere mogelijkheden hebben dan voor bijvoorbeeld Discus-vissen.

ledlamp

Verlichting is voornamelijk belangrijk voor de planten. Deze hebben licht nodig om te groeien. De type verlichting  is afhankelijk van diepte van een aquarium, de type beplanting.

verwarming

Het wattage is afhankelijk van de omgevingstemperatuur, inhoud van uw aquarium en het soort vissen en planten die u wilt gaan houden.

pomp

Vissen en planten veroorzaken vervuiling van het water. Om minder vaak te hoeven schoon te maken is het raadzaam om een filter-pomp te installeren.

voedingsbodem

Gebruikt u echte planten, dan is het raadzaam om een voedingsbodem onder het grind te hebben. Goed groeiende planten werken namelijk ook als een soort filter en zijn bepalend voor het zuurstofgehalte in uw aquarium.

grind

Grind zorgt voor de afwerking van de bodem. Er zijn diverse kleuren en groottes te krijgen.

decoratie

Om uw aquarium te verfraaien zijn er diverse ornamenten en natuurlijk decoratiemateriaal te verkrijgen. Helemaal naar uw eigen wens.

watervoorbereider

De waterchemie is een belangrijk onderdeel voor de aquariaan. Er zijn dan ook diverse middelen aanwezig om het ideaal te benaderen.

planten

Zoals hierboven al zal zijn opgevallen hebben echte planten een grote invloed op uw biotoop, maar er zijn tegenwoordig ook zeer fraaie kunstplanten te verkrijgen. Dit geeft echter wel een andere benadering voor het schoonhouden van uw aquarium.

visjes

Koud water, warm water en de grootte van uw aquarium bepalen het soort en grootte van de vissen.

voer

Er zijn veel verschillende vissen. Veel soorten hebben een speciaal voer nodig. Laat u adviseren.

boek

Een aquarium houden is niet makkelijk. Hiervoor geldt zeker om goede informatie in te winnen. Een naslagwerk is hierbij zeker niet overbodig.