Boodschappenlijst knaagdier

Om het u wat makkelijker te maken bij de eerste aanschaf van producten voor een knaagdier, hebben we voor u een boodschappenlijst gemaakt.

hok

Er is natuurlijk een groot verschil wat voor hok je moet kiezen om jouw knaagdier of konijn goed te kunnen houden. Is het voor binnen of buiten? Voor een hamster, gerbil, rat, cavia, konijn enz. Kom gerust kijken naar de mogelijkheden.

toilet

Een konijn of hamster doet zijn behoefte meestal op één plek. Het is dan handig om op die plek een toilet neer te zetten zodat het schoonmaken van het hele hok minder vaak gedaan hoeft te worden.

Picture 291

Een waterbak wordt al snel omgelopen waardoor het diertje geen water meer heeft. Met een drinkflesje heb je daar geen last van en het scheelt ook nog met het loopoppervlak.

voerbak

Wij adviseren een stenen voerbak; simpelweg omdat deze zwaar is en dus minder snel wordt omgegooid.

voer

Ieder knaagdier heeft zijn eigen speciale behoefte aan voer. Een konijn niet te veel en vet. Een Cavia met Vitamine C. Een rat en een hamster niet te groot en met dierlijke eiwitten. Laat je door ons adviseren.

hooi

Veel knaagdieren knagen in de natuur hele dagen op grassen. Dit is door de hoeveelheid vezels goed voor de darmflora en om de tanden kort te houden.

bodembedekking

Ook hier zijn verschillende soorten van. Het is van belang de juiste soort te kiezen. Het liefst eentje die goed vocht opneemt, niet zo veel stoft en warmte bied.

knaagsteen

Om in de knaagbehoefte te voorzien en de tanden kort te houden.

snack

Een keer verwennen mag natuurlijk best.

speeltje

Je zou het niet zeggen, maar een konijn bijvoorbeeld speelt met een bal, een rat en een hamster klimmen en klouteren graag en een gerbil graaft het liefst.

slaapplaats

Bijna elk knaagdier slaapt en schuilt graag in een holletje. In een hok kunnen ze natuurlijk niet graven, dus geef ze een alternatief.

borstel-kam

Geef ze de aandacht die ze verdienen. Daarbij hoort ook het onderhouden van de vacht.

nagelschaar

Doordat ze in hun hokje niet kunnen graven groeien de nagels vaak te lang. Met een speciaal nagelschaartje is het makkelijk op de nagels bij te houden. Vindt je dit echt te eng, dan kunnen wij dit ook voor je doen.

boek

Niet alles op internet wordt door specialisten verteld en hoeft niet helemaal goed te zijn. Misschien handig om een boekje aan te schaffen als naslagwerk.