Boodschappenlijst hond

Om het u wat makkelijker te maken bij de aanschaf van een hond, hebben we voor u een boodschappenlijst gemaakt voor de eerste aanschaf.

voerbak

Uiteraard naar de grootte van uw hond aan gepast.

bench

Ideaal voor de training en een eigen plekje voor uw hond.

borstel

Voor elk type haar is er wel een borstel of kam.

kussen

Elke hond ligt graag op een zachte ondergrond.

speelgoed

Een hond speelt graag met een bal, knuffel of piepje. Daarbij kan een speeltje als een flostouw helpen bij het wisselen van het gebit, om de jeuk uit de bek te halen.

kluif

Om de hond te belonen kun je het een kluif of een koekje geven. De kluif is tevens een middel om de hond langer bezig te houden.

voer-hond

Het maag- darmstelsel van een hond stelt zich in op een voer. Het is handig om bij de fokker te vragen wat de hond daar krijgt zodat we het juiste voer voor de hond te kunnen adviseren.

wormen

Wormen kan een hond op vele plaatsen oplopen. Ontworming is dus een continu proces. Een volwassen hond dient minimaal 4x per jaar ontwormd te worden. In de pup-fase zelfs vaker.

vlo

Uw hond loopt vast en zeker een keer vlooien op. Het is dus noodzakelijk om vlooien regelmatig te bestrijden met een vlooienmiddel. Hierbij moet opgemerkt worden dat het net zo belangrijk is om zowel de hond als de omgeving (het huis) te behandelen. Wij adviseren u hierbij graag.

tekentang

Teken kunnen echt een plaag zijn voor uw hond. Om ze te kunnen verwijderen is een tekentang een handig hulpmiddel.

riem

Ook hierbij helpen we u graag. Er zijn tenslotte zo veel mogelijkheden dat we ons kunnen voorstellen dat u haast geen keuze kunt maken.

poepzakjes

Je denkt er misschien niet zo bij na, maar in sommige gebieden moet men de ontlasting opruimen. Wel zo handig als je een poepzakje bij je hebt.